Arheologija rada (Dalmacija)

Mihael Giba
15. 09. 2022. - 24. 01. 2023.
Kustos/i: Darko Fritz, Format C
U suradnji sa: Gradski muzej Korčula, Format C
Potpora: Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova, Aminess Hotels & Campsites, Dubrovačko-Neretvanska županija, Grad Korčula, Grad Zagreb - ured za kulturu

Trg sv. Marka, Korčula
0-24 h
Wi-Fi galerija siva) (zona
spojite se s vašim mobilnim uređajem

Izložba Arheologija rada (Dalmacija) Mihaela Gibe predstavljena je na glavnom trgu grada Korčule, Trgu sv. Marka, do 15. 11. 2022. godine. Izložba je vidljiva preko osobnih mobilnih uređaja, spajanjem na Wi-Fi mrežu 'siva) (zona'. Riječ je o novom formatu prezentacije umjetničkih digitalnih radova u organizaciji udruge sive) (zona - prostor suvremene i medijske umjetnosti iz Korčule, koji je ostvaren u suradnji s umjetničkom organizacijom Format C iz Zagreba i Gradskim muzejom iz Korčule.

Rad prikazuje dokumentaciju radničkih borba u Dalmaciji od 1990. do danas, koji omogućuje BRID-ov arhiv i pristup internetskim rezultatima. Rad je ujedno i dokumentaran i  autosubverzivan. Ironija je čitljiva u hibridnoj formi istraživačkog projekta i umjetničkog rada, pri čemu je i sama izložba svojevrstan kolaž, odnosno asemblaž dvaju koncepata – pukog dokumentarističkog prikaza određenog istraživanja i kreativne ekspresije.

Wi-Fi galerija siva) (zona je digitalna galerija postavljena na otvorenom i slobodnom operativnom sustavu Pivilion koji su razvili Dina Karadžić i Vedran Gligo (Format C). Bežična lokalna mreža (WLAN Wireless Local Access Network) slobodno je dostupna i automatski (bez lozinke ili daljnjih radnji) počinje predstavljanje digitalnog rada svakome tko se spoji na Wi-Fi mrežu. Wi-Fi galerija sive) (zone sljedećih godina bit će dostupna na Trgu sv. Marka u Korčuli u svakom trenu, a umjetničke radove će odabirati kustosi iz organizacija siva) (zona i Format C.

 

O autoru

Mihael Giba je samostalni multimedijalni umjetnik. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, odsjeku za slikarstvo 2008 godine, uz dekanovu nagradu. Od 2009. do 2015. godine vanjski je suradnik Umjetničke akademije u Splitu. Samostalno izlaže od 2008. te je do danas ostvario više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Splitu i Stvaralačke mreže Zebra, a od 2013. je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Finalist je nagrade Radoslav Putar 2013. godine te HT nagrade 2010. i 2018. godine. Dobitnik je 3. nagrade 33. Salona mladih 2016. godine.
http://www.mihaelgiba.com