Toward Europe

K.u.u Uzgon
19. 07. 2019. - 19. 07. 2019.
Kustos/i: Darko Fritz
Potpora: Clubture

ljetno kino, Korčula
21 h

Hrvoje Cokarić, glasnogovornik kulturno umjetničke udruge Uzgon predstaviti će višegodišnji projekt Toward Europe, u okviru kojeg ekipa znanstvenika i umjetnika pokušava primorsko-dinarskom magarcu pronaći novu svrhu i time ga spasiti od izumiranja. Ovom temom projekt sudjeluje u programskoj liniji Sive zone pod nazivom Kritički turizam.

Pretpremijerno će se prikazati dokumentarni film u nastajanju Cargo (Tovar), čija je istraživačka faza započela prije 4 godine kada je skupina entuzijasta odlučila započeti dokumentiranje novomedijskog projekta Toward Europe

Solarni magarac je projekt gdje magarac nosi set solarnih panela na sebi, opremu za audio video montažu i 'broadcast', te uključuje nekoliko pozvanih umjetnika.

Dio projekta je i kriptovaluta Toward Euro, kriptovalutni algoritam koji ima svoje fizičko pokriće u pozlaćenom magarećem izmetu koji sadrži RF čip, u kojem je pohranjena vrijednost valute u trenutku kupovine, datum proizvodnje, ime proizvođača, te kriptovalutni algoritam.

Nakon programa u ljetnom kinu slijedi premijerna izvedba performansa Sakrij Sunce koja se sastoji od šetnje u javnom prostoru uz gerilske video projekcije i zvuk dramskog teksta.

O autoru

Kulturno umjetnička udruga Uzgon osnovana je 1998. godine s ciljem razvijanja i promidžbe suvremene umjetnosti, uz naglasak na izvedbene, audio-vizualne i interdisciplinarne umjetničke djelatnosti te produkciju nekomercijalnih stvaralačko-istraživačkih umjetničkih djela. Uzgon je osmišljen kao administrativna platforma za sekcije Fraktal Falus Teatar (kazališna grupa), Zidar Betonsky (glazba), Behemot (scenografija i lutkarstvo) i Resign (DTP, dizajn).

Hrvoje Cokarić (rođ. 1974.), Redatelj, umjetnik multimedije i performer s nizom zapaženih likovnih, izvedbenih i scenskih projekata. Predsjednik je K.U.U.Uzgon, autor glazbe za filmove, multimedijalne projekte i kazališne predstave, bavi se produkcijom zvuka od 90-ih godina naovamo. Čitavo vrijeme radi i kao kustos te aktivist, u sklopu više lokalnih i nacionalnih mreža udruga. Kao likovni umjetnik izlaže na više skupnih izložbi, a zadnjih 24 godine voditelj je kazališnog kolektiva FFT (http://www.fraktalfalusteatar.com/).