Izgraditi zajednicu odozdo prema gore - o suhozidnoj baštini

Maja Flajsig, Sani Sardelić
13. 08. 2021. - 13. 08. 2021.
Kustos/i: Darko Fritz
Potpora: Ministarstvo kulture i medija RH, Aminess hoteli i kampovi, Grad Korčula, Grad Zagreb ured za kulturu, Dubrovačko-Neretvanska županija, Zaklada Kultura nova

Ljetno kino, Korčula
21.30 h
slobodan ulaz

Uvodnu riječ u izlaganje Maje Flajsig održati će članica sive) (zone Sani Sardelić.

Od svojih početaka koji datiraju od 2007. godine. Udruga 4 grada Dragodid bavi se očuvanjem i istraživanjem suhozidnih tehnika i pojava, obnovom i obnovom tradicijskih krajolika nastalih gradnjom suhozida. Radeći s lokalnim zajednicama, entuzijastičnim pojedincima i institucijama, 4 grada Dragodid kontinuirano pokušava djelovati kao posrednik između ovih važnih dionika kada je u pitanju očuvanje baštine. Slijedeći načelo "odozdo prema gore", 4 grada Dragodid gradi zajednice, kao i suhozide, proširujući mrežu svojih suradnika diljem Hrvatske i Europe.

O autorima

Maja Flajsig (1994.) je magistrala povijesti umjetnosti i etnologiju i kulturnu antropologiju. Djeluje kao nezavisna kustosica i bavi se pisanjem likovne kritike, osvrta i intervjua. Piše za radio, stručne časopise, kao i za niz portala. Surađuje s nekolicinom udruga u polju vizualnih umjetnosti. Zaposlena je u udruzi Tatavaka usmjerenoj ka ekološkim pitanjima i aktivna je članica udruge 4 grada Dragodid. Istraživačka nastojanja koja čine polje njenih interesa su interdisciplinarni pristupi suvremenim umjetničkim fenomenima kroz vizualnu antropologiju koji se ponajviše tiču participativnog djelovanja u zajednici i umjetnosti u javnom prostoru i prirodnom okolišu, posebice u kontekstu manjih lokalnih sredina.