New Materialisms (Station 3.5): Improvizacija za osciloskop i Kaosspad

Ivan Marušić Klif
17. 08. 2016. - 17. 08. 2016.
Kustos/i: Darko Fritz
Potpora: Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura nova, HTP Korčula / Korčula Hotels, Grad Korčula

Knežev prolaz, Korčula
22 h

Audiovizaulni performance. Freejazz meets glitch! Manipulacija jednostavnih valova na analognom osciloskopu.

Projekt je dio projekta New Materialisms (Station 3) koji kroz višegodišnju seriju izložbi i predavanja reflektira povijesno divergentne umjetničke prakse konkretne i konceptualne umjetnosti i s njima povezana diskurzivna polja definirana tijekom 1960-ih. Projekt propituje razumijevanje istih kroz prizmu postmedijskih suvremenih pristupa umjetnosti i post-digitalne uvjetovanosti naše svakodnevice, pri čemu je digitalnošću prožet skoro svaki aspekt društvenosti. New Materialisms teži formirati dijaloge između značajnih autora konkretne i konceptualne umjetnosti i suvremenih praktičara koji djeluju u post-medijskom kontekstu s pretpostavkom oblikovanja estetskog iskustva kao značajnog mehanizma djelatnog u procesu stvaranja fizičkog svijeta.

New Materialisms (NM) ostvaruje se od 2015. u suradnji Sive zone - prostora suvremene i medijske umjetnosti iz Korčule i HICA (Highlands instituta suvremene umjetnosti) iz Škotske.

Do 30. 9. 2016. u Gradskom Muzeju Korčula je otvorena izložba NM (Station 3.2) koja prikazuje radove Gorana Trbuljaka, do 30. 8. NM (Station 3.3) instalacija Hrvoja Hiršla "Rezonanca (Zvono)" u Crkvi sv. Petra u Korčuli, te do 1. 9. na internetu NM (Station 3.4): "The Fine Line H-K-H-F", rad katalonskog umjetnika Eloi Puiga koji povezuje Korčulu sa još tri lokacije u Europi preko tekućih metereoloških podataka.

Foto performansa: Mario Padelin

O autoru

Ivan Marušić Klif jedan je od najintrigantnijih domaćih multimedijalnih umjetnika koji svoj izričaj bazira na implementaciji tehnologije u umjetničke svrhe. Tijekom posljednih 20 godina izveo je cijeli niz performansa, multimedijalnih instalacija i improviziranih nastupa. Osim dugogodišnjeg rada na području likovne umjetnosti i novih medija, Klif je aktivan i kao glazbenik i glazbeni producent, te autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave, a za svoju je site-specific instalaciju Lambda dobio Nagradu Vladimir Nazor.

web: i.m.klif.tv
vimeo: www.vimeo.com/imklif