Odmor

Vitar Drinković
19. 07. 2024. - 20. 07. 2024.
Kustos/i: Darko Fritz
Potpora: Ministarstvo kulture i medija RH, Aminess Hotels & Campsites, Zaklada Kultura nova, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula

ljetno kino
21 h
u prisustvu autora
slobodan ulaz

Odmor je interaktivna video igra koja se odvija na malom otoku usred kojeg se nalazi željeznički kolodvor iz Zagreba okružen krševitom obalom otoka Hvara. More puno plastičnog otpada upućuje nas na znana ekološka upozorenja. U prostoru kolodvora je postavljena i virtualna izložba osam umjetničkih radova koji propituju teme svakodnevnice i odnosa odmora i rada, odabir iz autorovog opusa prije ostvarenog u fizičkom obliku. Korisnik može istraživati prostor kolodvora i okoline te ući u daljnju interakciju s odabranim umjetničkim radovima.

O autoru

Vitar Drinković magistrirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2008. godine. Za vrijeme studija boravi jedan semestar na Indiana University of Pennsylvania, SAD. 2014. završava magisterij animacije i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje za vrijeme studija sudjeluje u razmjeni studenata na London Metropolitan University, Engleska. Ostvario je dvadeset i šest samostalnih izložbi, osam skulptura u javnom prostoru, sudjelovao na četrnaest umjetničkih radionica. Izlagao je na šezdeset skupnih izložbi u Hrvatskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Bugarskoj, Austriji, Češkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Francuskoj. Dobitnik je više nagrada, priznanja i stipendija te finalist nagrade Radoslav Putar 2021. godine. Djeluje na sjecištu tehnologije, znanosti i umjetnosti kroz stvaranje interaktivnih naprava, izuma i instalacija koje često služe kao posrednici u komunikaciji između ljudi.  Namjera je istražiti i stvoriti novi kontekst, “uvjete” za drugačiju osjetilnu i misaonu spoznaju svakodnevice. Član je HDLU-a i HZSU-a.