improvizirana glazba - bubanj, violina, zvučni objekti

Manja Ristić, Tatiana Heuman
06. 08. 2016. - 06. 08. 2016.
Kustos/i: Darko Fritz, Manja Ristić

atrij Gradske vijećnice
21 h
slobodan ulaz

Manja Ristić ~ violina, zvučni objekti, sagrađeni instrumenti & Tatiana Heuman ~ bubnjevi, zvučni objekti, pokret...

Dvije izvođačice koje dolaze sa raznih strana svijeta susreću se u magičnom ambijentu grada Korčule s namjerom da ojačaju osjećajnu percepciju ~ zvuka u vremenu i vremena u zvuku ~ pokret u zvuku i nepomičnost u prostoru ~ intuitivni zvučni narativi ~ sagrađeni instrumenti ~ ~ ~ ~ ~

O autorima

Manja Ristić (1979), diplomirala je na londonskom Royal College of Music. Kao solo i komorna glazbenica izvodila je širom Evrope i dalje, uključujući suradnju sa svjetski poznatim dirigentima, izvođačima, multimedijalnim umjetnicima, kazališnim i filmskim režiserima. Manja, umjetnica i arhivistica zvuka, kompozitorica i producentica posvećena je istraživanju instrumentalne elektro-akustične izvedbe. Osnivačica je udruženja multimedijalnih umjetnika Auropolis i glazbena kustosica na ArtSync web radiju.
2015. godine Manja je izumjela i publicirala vlastiti anotacijski sistem pod naslovom Violin Revealed_ Alternative Guide to Violin’s Sonic Life, posvećen kompozitorima (i tako rijetkim kompozitoricama) i izvođačima nove glazbe, istraživanjima u eksperimentalnim AV umjetnostima i priznanju graphic score kulture u suvremenoj glazbi.

manjaristic.blogspot.com

Tatiana Heuman (1991) posvećena je studijama i poučavanju umno-tjelesnih tehnika, bubnjevima i produkciji elektronske glazbe. Proučava vezu između umjetnosti i prirode, kontemplacije i svakodnevice, smatrajući da je proces najvažniji dio svake akcije. Ona je plesačica, pjevačica i producnetica vlastite glazbe i izvedbenog projekta QEEI. Tatiana je bubnjarka u bendu Ricarda Cometa iz Buenos Airesa.
http://qqeeii.tumblr.com/
https://vimeo.com/151947560
https://auralsects.bandcamp.com/album/neemph