Predstavljanje istraživanja industrijske baštine Vele Luke

Božena Končić Badurina, Dijana Protić, Lea Vene, Marija Borovičkić
19. 12. 2017. - 19. 12. 2017.
Kustos/i: Lea Vene, Marija Borovičkić
U suradnji sa: Galerija Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević, Zagreb

Božena Končić Badurina multimedijalna je umjetnica rođena u Zagrebu 1967. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1995. njemački i ruski jezik i književnost. Diplomirala je i na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. u klasi prof.  M. Šuteja. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Dobitnica je brojnih nagrada.

Dijana Protić diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. 2014. godine upisuje doktorski studij 'Izdavaštvo i mediji' pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Znanstveni interes veže uz proučavanje digitalne i medijske umjetnosti, znanost o slici,  odnosu digitalne tehnologije i umjetnosti. 

Lea Vene je povjesničarka umjetnosti, kulturna antropologinja i teoretičarka mode. Kustosica je u galeriji Miroslav Kraljević, organizatorica ETNO film festivala u Rovinju, te istraživačica u Centru za istraživanje mode i odijevanja - CIMO.

Marija Borovičkić je povjesničarka umjetnosti, etnologinja i kulturna antropologinja. Stažirala je na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu. Članica je udruge siva)(zona. Radi kao nezavisna kustosica, piše osvrte, eseje i kritike.